Searching...
06:10

PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler:

3 yufka

1 domates
3 köy biberi
1 tutam maydanoz
100 gr. pastırma
150 gr. kaşar peyniri
2 çorba k. tereyağı
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI: Domatesi, biberleri doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. İçine kaşar peyniri rendeliyoruz. Pastırmayı ince ince doğrayıp karışıma ekliyoruz. Maydanozu da doğruyoruz ve karıştırma kabına koyuyoruz, harmanlıyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz. 3 tane yufkayı üstüste seriyoruz. Hepsini 8 üçgen elde edecek şekilde kesiyoruz. Üzerlerine fırçayla yağ karışımından sürüyoruz. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harcı paylaştırıyoruz. Kenarlarını katlıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

0 yorum :

 
Back to top!