Searching...
02:06

AĞLAYAN PASTA

Kek için Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Sos içine Malzemeler:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı kakao
200 gram çikolata
Krem Şanti için Malzemeler:
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Keki Islatmak için:
1,5 su bardağı süt


Ağlayan pasta yapımına keki hazırlamakla başlayın. Bir kabın içine toz şeker ve yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Ardından diğer malzemeleri döküp iyice çırpın. Kek kabınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını kalıba döküp 5 dakika önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına verip pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyana kadar toz şantiyi bir kabın içien koyun ve üzerine 1 su bardağı sütü ekleyip çırpın. Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi dökün ve spatlua ile her yerini kaplaması için yayın. Ardından sosun malzemelerini tencereye boşaltın ve kıvamını alana kadar ocakta pişirin. Pişen sosu buzdolabına kaldırın ve soğutun. Servis edeceğiniz zaman pastanızı dilimleyin ve servis edeceğiniz dilimlerin üzerine pasta dilimini tam örtmeyecek şekilde sosu akıtın.

0 yorum :

 
Back to top!