Searching...

SEBZELİ TAVUK PİRZOLA

HAZIRLANIŞI
Pirzolaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Taze kekik yaprakları serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pırasayı havucu ve kırmızı biberi ince ince doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Sarımsağı, soğanı ve pırasayı koyup soteliyoruz. Kırmızı biberi ekliyoruz. Mantarı da doğruyoruz. Tavaya mantarı ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini katıyoruz. Sebzeli harç pişince altını kapatıyoruz. Tavuğumuz pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz. Pirzolaların üzerine sebzeli harcı paylaştırıyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Üzerlerine kaşar rendesi paylaştırıyoruz, 2 dakika daha fırına koyuyoruz. Kaşar peyniri eriyince fırından çıkarıp servis ediyoruz.
SEBZELİ TAVUK PİRZOLA
8 parça tavuk pirzola
1 pırasa
1 havuç
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
100 gr. kaşar peyniri
1 tutam taze kekik
1 kase mantar
tuz
karabiber
sıvıyağ

0 yorum :

 
Back to top!