Searching...
11:55

ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ

HAZIRLANIŞI: 
Soğanı ince bir şekilde doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz. Ispanakları doğrayıp soğanlara ekliyoruz. Soğanlarla birlikte kavurup tuzunu ekledikten sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıp ortasına havuz açıyoruz. Mayayı ortasına koyuyoruz. Süt ve zeytinyağı, yumurta akı (yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz) ve yarım çay bardağı ılık suyu ortasına döküyoruz. Kenardaki unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu döküyoruz. Önce ortadaki sıvı kısmı hiç un almadan iyice karıştırıp mayayı eziyoruz. Maya iyice sıvıya karıştıktan sonra unuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun sert olması durumunda biraz daha ılık su ekleyebiliriz. Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için yarım saat dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru bezelere bölüyoruz.Tatlı tabağı büyüklüğünde bütün bezeleri açıyoruz. Tereyağını eritip ılıdıktan sonra sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Hamurların üzerine yağı sürüp üst üste diziyoruz. Yağını çekmesi için 20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru tezgahın ortasına alıyoruz. Üzerine ve kenarlarına biraz un serpip merdane ile büyük bir oval şeklinde açıyoruz. Soğumuş olan ıspanaklı harcımızdan biraz alıp hamurun kısa olan tarafına dikey olarak koyuyoruz. Birazda elimizle parçaladığımız peynirden serpiyoruz. Dışardaki kenar kısmından içe doğru bir tur katlayıp hamuru kesiyoruz. Hamurun geri kalan kısmına aynı işlemi uyguluyoruz. Uzunlamasına sarmış olduğumuz hamurları ortadan ikiye kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ
3 su b. un
yarım pk. yaş maya
yarım çay b. zeytinyağı
1 çay b. süt
1 yumurta
tuz
su
ARASI İÇİN:
100 gr. tereyağı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
2 demet ıspanak
150 gr. beyaz peynir
1 soğan
sıvıyağ
tuz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu

0 yorum :

 
Back to top!