Searching...
10:35

VEZİR PARMAĞI

Malzemeler:
2.5 su b.un
2 su b.su
1 çay k.tuz
1 tatlı k.toz şeker
4 yumurta
1 çorba k.nişasta
1 çorba k.irmik

Kızartmak için:sıvıyağ

Şerbeti için:3.5 su b.toz şeker
2.5 su b.su
1 dilim limon


İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
Tencereye suyu alın, margarini alarak eriyene kadar bekleyin. Daha sonra üzerine tuz, toz şekeri ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyerek suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alarak ilk sıcaklığı çıkana kadar karıştırarak bekletin.
Soğuyan hamura yumurtaları birer birer ilave ederek yedirin. Yumurtalar özdeşince üzerine irmik ve nişastayı da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra fındık büyüklüğünde kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek soğuk yağın içine atın. Hamurun hepsini bir kerede kızartırsanız hamurlar kabarıp kızartmayı zorlaştırabilir. Bu nedenle iki kerede hamurlarınızı kızartabilirsiniz.
Kızaran hamurları kızartma tenceresinden direkt olarak şerbetin içine alın. 2-3 dakika harmanlayıp her yerinin şerbetlenmesini sağladıktan sonra servis tabağına alarak üzerini bol Hindistan cevizi ile kaplayarak servis edin.

0 yorum :

 
Back to top!