Searching...
08:55

YOĞURT TARİFİ

TARİF 1:

1 kg süt
1 çorba kaşığı yoğurt

Süt, kepçeyle savura savura 10 dakika kaynatılır. Yoğurt mayalanacak kaba konur, sütün sıcaklığına parmak dayanır durumdayken (43 derece) çırpılmış yoğurt süte katılır. Yoğurt kabının kenarlarını hafif oynatarak yerleştirilir, kabın her tarafı sıkıca kapatılır, ılık olarak saklanır. 5 saat sonra yoğurt açılır, serin yerde bırakılır. Süt iyi kaynamazsa ve fazla bırakılırsa sulanır.

TARİF 2:

4 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı yoğurt

Kapaklı bir tencereye parmağın dayanacağı sıcaklıkta süt konur, çırpılmış yoğurt üzerine akıtılır, bir tur karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, üzerine kalın bir örtü sıkıca örtülür, ılık bir ortamda 5-6 saat bekletilir.


TARİF 3:

2 kg. süt
2 çorba kaşığı yoğurt

Sütü güzelce kaynatın. Yoğurt yapacağınız kaba sütü dökün. Sütün sıcaklığı parmağın dayanacağı dereceye gelince iki kaşık yoğurdu ilave edin ve güzelce karıştırın. Kabın kapağını kapatıp üzerini birkaç kat güzelce kapatın. (Yün battaniye veya yün bir örtü ile üzerini sarabilirsiniz). Evin en sıcak bölgesinde 4 saat kadar bekletin. Kabın üzerindeki örtüleri aldıktan sonra yoğurda dokunmadan en az 4-5 saat dinlendirin.

0 yorum :

 
Back to top!