Malzemeler; 4 kişilik | 1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek dövülür. Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır. Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir. Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak, nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım, top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır. karıştımaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür. |
4 su bardağı Süt | |
1 Su bardağı Şeker | |
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç | |
1 silme kaşık Nişasta | |
1 silme kaşık Pirinç Unu | |
bir tutam Tuz | |
Üzerine tarçın, dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir. İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder