Malzemeler; 8 kişilik | Önce şekerle suyu kaynatıp kestirme kıvamına gelince 2-3 damla limonsuyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye dökerek 180-200º Cda önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkarınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz. |
6 kahve fincanı Toz Şeker | |
4 kahve fincanı Yoğurt | |
7 kahve fincanı Un | |
4 adet Yumurta | |
1 kahve fincanı İrmik | |
1 kahve fincanı Sıvı Yağ | |
1 Kabartma Tozu (ya da karbonat) | |
20 kadar ağartılmış badem | |
1 fiske tuz | |
ŞURUBU İÇİN | |
5 su bardağı Toz Şeker | |
5 su bardağı Su | |
2-3 damla Limon Suyu | |
Bu gibi tatlılarda pişen madde sıcak, şurup soğuk olmalıdır. Eğer pişen madde soğuk ise, o zaman şurubu sıcak dökülmelidir. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder