Malzemeler: | Bulgurlar akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün bulgurlar ve pirinç iyice ezilinceye kadar pişirilir. Mixer ile çırpılır ve ince süzgeçten geçirilir. Bu karışım hafif ateşe konulur. İçine şekerler katılır ve eriyinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınır. Bir yerde ılınmaya bırakılır. Arada bir karıştırılır. Ilıklaştıktan sonra içine eski boza ya da ılık suyla ezilmiş maya katılır. İyice karıştırılır. Bu karışımın ağız kapatılarak, 20-25 º C 'lik bir yerde, arasıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir. İçinde gözgöz hale gelmiş kabarcıklar görülürse olmuş demektir. Serin bir yere alınır. |
3 bardak Bulgur | |
2 kahve Fincanı Pirinç | |
3 bardak Toz Şeker | |
1 bardak eski Boza ya da kibrit kutusu büyüklüğünde Maya | |
Soğuk Servis Yapılır. İsteğe bağlı olarak, üzerine sarı leblebi ve tarçın ilave edilir. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder