Malzemeler: | Derin bir kaba 2 yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı tuz ve yarım kahve kaşığı un konulur ve bir kaşıkla bir müddet karıştırılarak, homojen bir kıvam elde edilir. Bu yumurta sarısı karışımına ılık bir bardak zeytinyağ önce damla damla, sonra kaşık kaşık katılır ve bir kaşıkla hep aynı yöne çevrilerek yedirilmeye çalışılır. Katılan zeytinyağ yedirilmeden yeni yağ eklenmez aksi takdirde mayonez bozulur. Yağın tamamı verildikten sonra yine azar azar Limon suyu eklenir. |
2 adet Yumurta Sarısı | |
½ Limon | |
1 bardak Zeytinyağı | |
½ tatlı kaşığı Un | |
Hardal Tuz, Karabiber | |
Mayonez Salata, Balık, Et, Tavuk ve Sebzelerle kullanılabilir. Zeytinyağı ilavesi sırasında mayonez bozulursa, başka bir kaba 1 yemek kaşığı su konur ve karışım kaşık kaşık yedirilerek ve hep aynı yöne çevrilerek bu suya ilave edilir. Bu yolla tüm karışım öbür kaba alındığında Mayonez düzelir. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder