Malzemeler; 6 kişilik | Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur. Üst kısmı yarıdan biraz fazla olacak şekilde yarılır. ½ bardak Sıvı Yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartılır. İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur. Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış 1 domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Sonra içersine kıyma ilave edilir. Hepsi karıştırılarak kavrulur. İndirilirken içine tuz, karabiber ve maydanoz konur. Yayvan bir tencereye 1 kaşık yağ konur ve yarık kısımları üste gelecek şekilde patlıcanlar dizilir. Hazırladığımız iç yarık kısımlara bir kaşık yardımı ile doldurulur. 1 adet Domates yuvarlak yuvarlak kesilerek üstlerine konur ve 1 bardak su ilave edilir. Hafif ateşte 20-25 dakika pişirilir. |
7-8 adet ortaboy Patlıcan | |
2 adet Domates | |
1 adet Kuru Soğan | |
300 gr Kıyma | |
2 kaşık Yağ | |
1 su bardağı Su | |
½ su bardağı Sıvı Yağ | |
1 demet Maydanoz | |
Tuz, Karabiber | |
Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder