Malzemeler; 4 kişilik | Ayıklanmış Mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dakika daha kaynatılır. Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. karıştırarark 10-15 dakika daha pişirilir. |
1 su bardağı Su | |
2 su bardağı Et Suyu | |
2 kahve fincanı Kırmızı Mercimek | |
1 kahve fincanı Un | |
1 ½ yemek kaşığı Yağ | |
Tuz, Kara Biber | |
Sıcak Sıcak Servis yapınız.. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder