Searching...
07:21

ISPANAKLI YUMURTA




Malzemeler; 4-5 kişilik
Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra, köklerinden keserek, üstünü kaplayacak suyla 20 dakika kadar haşlayınız. Suyunu sıkıp, ince ince doğrayın.
Bir tavaya, 3 kaşık yağ ve çentilmiş iki soğanı koyun. Hafifçe pembeleşince ye kadar kavurup, salçayı ilave edin (isteğe bağlı). Salçayı 5 dakika kadar öldürün. Ispanağı üzerine ilave edip, 15 dakika kadar daha kavurun. Tuz, biber ve su ilave edip, 5 dakika kaynatın.
Yumurtaların kırılacakları yeri bir kaşıkla açıp, yumurtaları kırın. Tavanın kapağını kapatın. Pişmeye bırakın. Yumurtaların üzerlerini beyaz bir tabaka sarınca, fazla katı olmaması için hemen ocaktan alıp, servis yapınız.
5 adet Yumurta
½ Kg Ispanak
2 büyükçe Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı Yağ
1 su bardağı Su
Tuz, Kırmızı Biber

0 yorum :

 
Back to top!