Malzemeler :
500 Gr. Tel Kadayıf
500 Gr. Taze Künefe Peyniri
3 Çorba K. Tereyağı
500 Gr. Tel Kadayıf
500 Gr. Taze Künefe Peyniri
3 Çorba K. Tereyağı
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Toz Yeşil Fıstık

Kısık ateşin üzerinde pişirin. Altı piştikten sonra kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirin ve pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın. Künefe sıcakken, sıcak şerbetini dökün. Üzerine toz yeşil fıstık serpin. Künefenin özelliği sıcakken yenen bir tatlı olmasıdır.
0 yorum :
Yorum Gönder