Malzemeler; 4 kişilik | Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir. Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir. Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. |
1 Kg Taze Bezelyenin içi | |
250 gr Kuşbaşı Et | |
1 adet Kuru Soğan | |
3 adet Domates | |
3 kaşık Yağ | |
3 su bardağı Su | |
1 tatlı kaşığı Toz Şeker | |
Tuz | |
Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir. |
Related Posts
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder